Duurzame dinsdag bij PENDLR

03-09-2024

Bij PENDLR zijn we voortdurend bezig met duurzaamheid, meer zelfs: het is onze missie om de dagelijkse verplaatsingen duurzamer te maken. Aangezien het vandaag duurzame dinsdag is, willen we 5 van onze duurzaamheidsinitiatieven onder de aandacht brengen. En zijn we benieuwd: hoe kunnen we jou (nog beter) helpen om de dagelijkse verplaatsingen samen groener te maken? 

Duurzaam assortiment

De fiets is een duurzaam vervoermiddel. We stimuleren het gebruik van de fiets, want door de fiets te pakken in plaats van brandstof gedreven vervoermiddelen, ontlasten we de natuur. Maar hoe we als PENDLR ook kunnen helpen, is onderdelen en accessoires bieden die de natuur niet onnodig belasten. Wij geloven in producten die op een verantwoorde manier zijn geproduceerd, voor milieu en voor de mens! Daarom hebben we het label 'Duurzamere keuze' geïntroduceerd. Merken die sterk vertegenwoordigd zijn binnen dit label zijn CyclOn, Basil, Schwalbe en Urban Proof.

We breiden ons assortiment voortdurend uit met duurzamere producten en werken continu samen met onze leveranciers om dit te bereiken. En heel eerlijk? We zijn er nog niet helemaal en de wereld ziet er morgen niet meteen anders uit. Verduurzaming is een reis, maar we zijn opgestapt. Het stuur staat de juiste richting op en de pedalen draaien. 

AutoStore

Onze AutoStore stelt ons niet alleen in staat om efficiënter en sneller te werken, maar draagt ook aanzienlijk bij aan het verduurzamen van onze processen. Dankzij dit systeem benutten we onze opslagruimte veel effectiever, waardoor we zonder uitbreiding van onze huidige faciliteiten aanzienlijk meer capaciteit creëren. Bovendien berekent de AutoStore voor elke bestelling de optimale indeling van de verzenddoos, wat leidt tot een vermindering van zowel loze ruimte als verpakkingsmateriaal. Daarnaast streven we bij PENDLR naar het maximaal combineren van producten uit de AutoStore met producten die daarbuiten worden verwerkt. Dit bespaart ons  wel 15% aan verpakkingsmateriaal!

Hergebruik van verpakkingsdozen

Bij PENDLR hechten we veel waarde aan het minimaliseren van verspilling en het maximaliseren van hergebruik. Daarom hergebruiken we zoveel mogelijk verpakkingen en verzenddozen. De dozen die we van onze leveranciers ontvangen, gebruiken we bijvoorbeeld opnieuw om bestellingen voor onze dealers in te pakken. Op deze manier voorkomen we verspilling en zorgen we ervoor dat alle materialen optimaal worden benut.

Milieuvriendelijk transport voor onze collega’s

We moedigen iedereen aan om duurzame vervoersmiddelen te gebruiken, zo ook onze collega’s. Daarom hebben we bij het station van Zwolle meerdere Cortina-fietsen beschikbaar om de ‘last mile’ te overbruggen. Hiermee willen we onze collega’s stimuleren om vaker de auto te laten staan en te kiezen voor een combinatie van het openbaar vervoer en de fiets. Dit bevordert niet alleen de duurzaamheid, maar draagt ook positief bij aan hun vitaliteit en gezondheid.

Sponsoring van Bike Kitchen UVA

We richten ons bij PENDLR niet alleen op het verduurzamen van onze eigen processen, we vinden het ook belangrijk om de blik naar buiten te houden. Zo zijn we de founding partner van Bike Kitchen UVA (Universiteit van Amsterdam). Dit programma moedigt aan om de levensduur van je fiets te verlengen en zo het aantal achtergelaten ‘wees’ fietsen te verminderen. De Bike Kitchen op de UvA is namelijk een do-it-yourself fietsreparatieplaats waar studenten en medewerkers terecht kunnen om te leren hoe zij hun eigen fiets kunnen repareren.

Hoe kunnen we jou (nog beter) helpen in de dagelijkse verplaatsingen samen groener maken?  

Zoals gezegd richten we ons bij PENDLR niet alleen op het verduurzamen van onze interne processen, maar kijken we ook graag naar buiten. We zijn daarom benieuwd hoe we elkaar kunnen ondersteunen in het verduurzamen van de dagelijkse verplaatsingen. Word je net zo enthousiast over dit onderwerp als wij? Of heb je juist meer vragen gekregen? Neem dan snel contact met ons op!