Werkplaatsinrichting in samenwerking met Bott

15-10-2024

Recentelijk hebben PENDLR en Bott de herinrichting van de werkplaats van Bike Totaal Ton Koning voor hun rekening genomen. We spraken met Jan Bond, de eigenaar, om te horen hoe de nieuwe opzet hem, het personeel en zijn klanten bevalt.

Een nettere en efficiëntere werkplaats

Volgens Jan Bond was de grootste verandering dat de werkplaats nu veel netter en georganiseerder is. Voorheen was de werkplaats een open ruimte zonder wanden, waardoor iedereen alle fietsen en materialen door elkaar zag liggen. Nu is er een duidelijke scheiding aangebracht, waardoor klanten alleen het gedeelte zien waar daadwerkelijk aan fietsen wordt gewerkt. Dit zorgt voor meer rust en ruimte, en het laat een veel professionelere indruk achter op de klanten.

Vlotte samenwerking met PENDLR

“We werken al dertig jaar samen met Kruitbosch, dus het was vanzelfsprekend dat we hen zouden benaderen voor deze herinrichting,” zegt Jan. “De samenwerking verliep heel soepel. We hadden zelf al wat ideeën en samen met Roeland van PENDLR hebben we deze kunnen uitwerken tot een praktische en efficiënte inrichting.”

Verbeterde functionaliteit en efficiëntie

Een van de belangrijkste verbeteringen is de introductie van nieuwe, georganiseerde kasten. “De oude kasten waren al ruim 25 jaar oud en niet erg praktisch. Nu hebben we kasten met indelingen in de lades, wat bijdraagt aan de netheid en overzichtelijkheid,” vertelt Jan.

Daarnaast heeft de herinrichting geleid tot een efficiëntere werkomgeving. “We werken nu dichter op elkaar, wat eerst wennen was, maar nu zorgt het ervoor dat we elkaar makkelijker en sneller kunnen helpen. Er wordt minder door de werkplaats gelopen en iedereen kan vanuit zijn eigen werkplek werken. Dit draagt allemaal bij aan de efficiëntie.”

Positieve klantreacties 

Klanten reageren positief op de nieuwe werkplaats. "Veel klanten schrikken zelfs een beetje als ze de werkplaats binnenkomen en zeggen: 'Ben ik per ongeluk de winkel ingelopen?'" lacht Jan. "De reacties zijn heel positief, mensen merken op dat het ruimer en netter is. De ruimte is niet veranderd, maar de nieuwe indeling zorgt ervoor dat het ruimer lijkt." 

Een partnerschap van vertrouwen en innovatie 

De werkplaatsinrichting bij Ton Koning was alweer de 25e werkplaats die PENDLR en Bott samen hebben gerealiseerd. Het partnerschap tussen PENDLR en Bott is sinds de eerste samenwerking uitgegroeid tot een symbool van betrouwbaarheid en technische vooruitgang. Beide bedrijven delen een visie om werkplaatsen efficiënter, veiliger en aangenamer te maken. De hoogwaardige producten van Bott en het deskundige advies van PENDLR hebben geleid tot talloze succesvolle projecten, waarbij elke werkplaatsinrichting telkens weer de verwachtingen overtrof. 

Over Bott 

Bott is een toonaangevende fabrikant van hoogwaardige werkplaats- en voertuiguitrustingen. Bekend om hun innovatieve ontwerpen en duurzame producten, biedt Bott modulaire werkplaatsoplossingen zoals werkbanken, opbergsystemen en gereedschapswagens. Met een voortdurende focus op kwaliteit en technologische vooruitgang levert Bott geavanceerde en betrouwbare oplossingen voor efficiënte en ergonomische werkplaatsen wereldwijd. 

Een inspirerend voorbeeld voor de toekomst 

Jan is zeer tevreden met de samenwerking en het uiteindelijke resultaat. "Ik zou de diensten van PENDLR zeker aanbevelen aan andere dealers. Het proces is soepel verlopen en het resultaat is boven verwachting." 

De werkplaatsinrichting bij Ton Koning is dan ook een schitterend voorbeeld van wat er bereikt kan worden met toewijding, expertise en een gezamenlijke visie. We kijken uit naar nog vele jaren van succesvolle samenwerkingen en innovatieve projecten die werkplaatsen transformeren. Wil je ook jouw werkplaats laten herinrichten door PENDLR en Bott? Neem dan contact met ons op!